Dodano produkt do koszyka

Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce

Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce

Smoluk-Sikorska Joanna

ocena:
głosów: - Napisz recenzję
Wydawca:
Liczba sztuk w magazynie:
5
Dostępność:
Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności. Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.

Cena: 45.00 zł 31.50

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 31.50 zł

Książka

Ilość:
Opis produktu
Autor
Smoluk-Sikorska Joanna
Język
polski
Wydawnictwo
Difin
ISBN
9788366491854
Rok wydania
2021
Liczba stron
136
Oprawa
Miękka
Typ publikacji
Książka
Recenzje

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Zobacz także

Kontakt

OSDW Azymut Sp. z o.o.
Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
NIP: 525-21-05-994

(42) 680 44 00 pon.-pt. 8-16
azymut@selly.pl