Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Grossman Marc
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora. Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich. Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią. W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy. Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
Cena: 69.99 zł
48.99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 48.99 zł
Książka
Opis produktu
- Autor
- Grossman Marc
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- Znak
- Tłumaczenie
- Kasprzak-Kozikowska Eliza
- ISBN
- 9788324085101
- Rok wydania
- 2023
- Wydanie
- 1
- Liczba stron
- 224
- Oprawa
- Twarda
- Format
- 16.5x23.5cm
- Typ publikacji
- Książka
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt