Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka.
Praca zbiorowa
Format:
Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano implikacje ekonomiczne i środowiskowe strat i marnowania żywności oraz rozwiązania prawne mające zapobiegać marnowaniu żywności. Z kolei w trzecim odniesiono się do postaw konsumentów, społecznych kosztów marnowania żywności oraz działalności organizacji pozarządowych w tym zakresie. To kompleksowe podejście umożliwia wieloaspektowe rozpracowanie tematu, tak że każdy z ocenianych rozdziałów mógłby stanowić wyodrębnioną całość, przy czym każdy z nich dotyczy i jest ściśle powiązany z ogólną tematyką opracowania.
ebook
Opis produktu
- Tytuł
- Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka.
- Autor
- Praca zbiorowa
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie
- ISBN
- 978-83-8237-098-0
- Rok wydania
- 2022 Warszawa
- Wydanie
- 1
- Liczba stron
- 160
- Format
Cechy produktu
Dane ogólne
- Format pliku
- ebook
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt