Prawo żywnościowe
Leśkiewicz Katarzyna
W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie
nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius).
Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa.
W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany.
Stan prawny: wrzesień 2020 r.
nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius).
Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa.
W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany.
Stan prawny: wrzesień 2020 r.
Cena: 59.00 zł
41.30 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 41.30 zł
Książka
Opis produktu
- Tytuł oryginalny
- B
- Autor
- Leśkiewicz Katarzyna
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- C.H. Beck
- ISBN
- 9788381989169
- Rok wydania
- 2020
- Liczba stron
- 258
- Oprawa
- Miękka
- Format
- 14.5x20.5cm
- Typ publikacji
- Książka
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt