Towaroznawcze aspekty kształtowania barwy soków na przykładzie mętnego soku jabłkowego
Inga Klimczak
Książka z zakresu współczesnej technologii przetwórstwa surowców na produkty akceptowalne przez konsumentów. Poświęcona zagadnieniu enzymatycznego brązowienia mętnego soku jabłkowego, prezentuje badania na temat możliwości wykorzystania na przykład ekstraktów z roślin czy innych soków do przedłużania trwałości mętnych soków jabłkowych w aspekcie ich barwy. Badania te wpisują się w nurt dotyczący roli naturalnych przeciwutleniaczy jako inhibitorów brązowienia enzymatycznego.
ebook
Opis produktu
- Tytuł
- Towaroznawcze aspekty kształtowania barwy soków na przykładzie mętnego soku jabłkowego
- Autor
- Inga Klimczak
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
- ISBN
- 978-83-66199-67-5
- Rok wydania
- 2019 Poznań
- Wydanie
- 1
- Liczba stron
- 168
- Format
Cechy produktu
Dane ogólne
- Format pliku
- ebook
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt