Dlaczego nasze dzieci chorują?
Perro Michelle, Adams Vincanne
Alergie pokarmowe, astma, wrzodziejące zapalenie jelit, celiakia, refluks, cukrzyca – to tylko nieliczne, bardzo trudne do wyleczenia choroby przewlekłe, na które zapada coraz większa liczba dzieci w Europie i na świecie. Jeśli chcesz uchronić swoją pociechę przed cierpieniem oraz skomplikowanym, często trwającym bardzo długo procesem rekonwalescencji, koniecznie zajrzyj do książki Dlaczego nasze dzieci chorują?.
Autorki – dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams – starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: „Co wpędza nasze dzieci w choroby?”. Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki.
Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami.
Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit.
Z lektury książki dowiesz się:
- jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,
- czym jest żywność industrialna,
- dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
- jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.
Autorki – dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams – starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: „Co wpędza nasze dzieci w choroby?”. Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki.
Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami.
Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit.
Z lektury książki dowiesz się:
- jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,
- czym jest żywność industrialna,
- dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
- jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.
Cena: 44.90 zł
31.43 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 31.43 zł
Książka
Opis produktu
- Tytuł oryginalny
- What's making our children sick?
- Autorzy
- Perro Michelle, Adams Vincanne
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- Galaktyka
- Tłumaczenie
- Golachowska Magdalena
- ISBN
- 9788375796681
- Rok wydania
- 2018
- Liczba stron
- 316
- Oprawa
- Miękka ze skrzydełkami
- Format
- 15.0x23.0cm
- Ciężar
- 0.42 kg
- Typ publikacji
- Książka
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt