Dodano produkt do koszyka

Chemia żywności Tom 2

Chemia żywności Tom 2

Praca zbiorowa

ocena:
głosów: - Napisz recenzję
Liczba sztuk w magazynie:
11
Dostępność:
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Cena: 109.00 zł 76.30

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 76.30 zł

Książka

Ilość:
Opis produktu
Podtytuł
Biologiczne właściwości składników żywności
Autor
Praca zbiorowa
Język
polski
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN
9788301196264
Rok wydania
2019
Wydanie
1
Liczba stron
344
Oprawa
Miękka
Format
16.5x23.5cm
Ciężar
0.59 kg
Typ publikacji
Książka
Recenzje

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Zobacz także

Kontakt

OSDW Azymut Sp. z o.o.
Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
NIP: 525-21-05-994

(42) 680 44 00 pon.-pt. 8-16
azymut@selly.pl