Dodano produkt do koszyka

Chemia żywności Tom 1

Chemia żywności Tom 1

Praca zbiorowa

ocena:
głosów: - Napisz recenzję
Liczba sztuk w magazynie:
5
Dostępność:
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 1 opisano:
- zakres i rolę chemii żywności;
- budowę surowców i produktów żywnościowych;
- udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
- występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
- interakcje składników żywności;
- składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Cena: 109.00 zł 76.30

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 76.30 zł

Książka

Ilość:
Opis produktu
Podtytuł
Główne składniki żywności
Autor
Praca zbiorowa
Język
polski
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN
9788301196257
Rok wydania
2020
Wydanie
1
Liczba stron
458
Oprawa
Miękka
Format
16.5x23.5cm
Ciężar
0.76 kg
Typ publikacji
Książka
Recenzje

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Zobacz także

Kontakt

OSDW Azymut Sp. z o.o.
Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
NIP: 525-21-05-994

(42) 680 44 00 pon.-pt. 8-16
azymut@selly.pl