Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
Cena: 179.00 zł
125.30 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 125.30 zł
Książka
Opis produktu
- Autorzy
- Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- PZWL
- ISBN
- 9788320036039
- Rok wydania
- 2019
- Wydanie
- 1
- Liczba stron
- 468
- Oprawa
- Miękka
- Format
- 16.5x23.5cm
- Ciężar
- 0.75 kg
- Typ publikacji
- Książka
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt