Dodano produkt do koszyka

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Gertig Henryk, Przysławski Juliusz

ocena:
głosów: - Napisz recenzję
Wydawca:
Liczba sztuk w magazynie:
21
Dostępność:
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Cena: 179.00 zł 125.30

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 125.30 zł

Książka

Ilość:
Opis produktu
Autorzy
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
Język
polski
Wydawnictwo
PZWL
ISBN
9788320036039
Rok wydania
2019
Wydanie
1
Liczba stron
468
Oprawa
Miękka
Format
16.5x23.5cm
Ciężar
0.75 kg
Typ publikacji
Książka
Recenzje

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Zobacz także

Kontakt

OSDW Azymut Sp. z o.o.
Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
NIP: 525-21-05-994

(42) 680 44 00 pon.-pt. 8-16
azymut@selly.pl